Saturday, May 13, 2006

Journalerna fortsätter spöka

Utsikt från min Terass, som jag aldrig fick njuta av.
Sökte Akuten på Näl, i Västra Götaland, för svåra smärtor i magen, en ung underläkare misstänker gallsten men vill konsultera en erfaren kollega så jag blir liggande från tidig morgon till kl.22.30 utan mat och vätska. Den "erfarna " kollegan är återigen en underläkare som efter mycket hit och dit lovar skriva en remiss för ultraljud.
Påvisar även "ny" njurbäcksinflammation,ännu svullnare över flanken men får bara höra att man kan ju se ut så!! Trots att det visar på bakterier på odling så får jag tjata mig till medicin , undrar om jag inte kan få något intravenöst antibiotika och berättar om tidigare erfarenhet av att smärtan och svullnaden i njuren lättade med det. Men får bara ett vanligt pencillin som inte hjälper.....
Efter ytterligare 1 vecka hemma med svåra huggsmärtor i magen varje gång jag äter eller dricker något så ringer jag om ultraljudet, får till svar att läkaren läst min journal och att det nog inte är så allvarligt och "blir det värre får du åka till akuten , jag vet inget om magar och njurar!"
Har nu börjat kissa blod men orkar inte åka ut och in på sjukhus och negligeras. Men efter ytterligare 1 vecka orkar kag inte ha dessa huggsmärtor i magen och leva på lite soppa.
Åter till akuten , ny väntan hela dagen men nu en annan ung tjej, underläkare, som säger att hon ska ta tag i min svåra situation och skicka remiss för second opinion för mina njurproblem, felbehandlingen av hjärtat vill hon inte kommentera!På natten görs ultraljud men syns inga gallstenar så jag blir åter hemskickad av samma läkare som jag träffade förra gången!!!
Telefonsamtal i Fredags att bakterierna är kvar,även en massa vita blodkroppar, jag försöker igen påtala att intravenöst antibiotika har bättre effekt när bakterierna tagit sig upp i njurarna men nu är läkaren otrevlig och skyller allt på min nackskada, både svullnaden över gallan och magsmärtan och njurbäcksinflammationen. " Vi är många läkare som undersökt dig"!!! Så nu har jag akuta magsmärtor i nacken också.....??
Mitt enda hopp att rädda mitt liv hade varit att fly härifrån men vart ska jag ta vägen för journalerna förföljer mig och hur ska jag orka ....
Inser att jag även denna sommaren får tillbringa i mitt fängelse, att aldrig få komma ut och leva som "normala" unga människor, få sitta på ett café och njuta av en caffe latte. Så nu har jag lagt ut mina vackra märkeskläder,sommarklänningar, till försäljning på nätet: annonsdirekt.se
Jag behöver ju inga kläder i mitt fängelse, pengarna får istället gå till sjukbesök och alternativ medicin!!
Har sagt upp min vackra lägenhet i Skåne, journalerna förföljde mig ju dit också och eftersom jag måste ha någon som sköter mig , jag måste ju ha hjälp dag och natt , då jag förvägras vård så blir det mamma "kycklingmamman" som läkarna har så ont av som får ställa upp i mitt föräldrahem i Bohuslän.

Andra bloggar om: