Thursday, March 08, 2007

Kvinnodagen

Det mest fundamentala som att få vård gäller ej för unga kvinnor , funktionshindrade eller whiplashskadade.

Blev idag uppringd och utskälld idag på Kvinnodagen av en sköterska " skriva brev och besvära oss om vård "
Remissvaret på provsvaren som visar att jag bl.a. har nedsatt njurfunktion var remitterade just av deras läkare!


!,6 miljoner klubben går tillsammans med Kardiologföreningen ut i kampanjen Go Red i Göteborg och övriga landet fastän 1,6miljonersklubben stöttepelare Karin Schenk- Gustafsson, professor i kardiologi, överläkare Karolinska universitetssjukhuset, chef för centrum för Genusmedicin, Karolinska institutet, Solna gång på gång uttalat sig i Media att ” Är det en ung tjej på 30 år som kommer in med bröstsmärtor så vet man ju att det inte är hjärtinfarkt”

När ska unga kvinnors hjärtinfarkter sluta mörkas! Vart går pengarna i 1,6 miljonersklubben till. Är det bara för 50+ kvinnors hjärtan!

Jag en ung kvinna som " lever" i källaren!
Ung AT-läkare framkallade hjärtfel på mig.
Läkaren dömdes i HSAN. Hennes fel är varken ringa eller ursäktligt lydde domen.
Trots det har jag fått kämpa för vård.

kvinnors symtom vid hjärtfel Jag har sökt på olika håll och trots att det visar fel på EKG, st-förändring som betyder att hjärtat är belastat, snabb hjärtrytm på 185 i viloläge, svåra bröstsmärtor som spränger ut i armen och upp i käken,svår yrsel, blir jag bara utskrattad, klappad på huvudet, och nonchalerad som ung kvinna!
En läkare erkände att Adrenalinet påfrestat hjärtat något oerhört, att man kan jämföra mitt hjärta med en förgasare som hängt sig och går på Turbo även i viloläge och han erkände att något hänt när AT-läkaren påfrestade hjärtat med stresshormon Adrenalin Intravenöst som är Trombosytframkallande, blodpropp,men menar att unga kvinnor inte får hjärtproblem ”aldrig hört talas om under sin 30-åriga läkarbana”
Hade en man blivit behandlad på detta sätt? Ligga hemma i svåra bröstsmärtor med kramp i bröstet, hjärta som slår i 185 i viloläge och sprängande smärta ut i vänster arm, yrsel, smärta upp i käken och svårt illamående utan ordentlig utredning som jag nu fått göra sedan AT-läkaren felbehandlade mig. Orkar inte ens se på Tv utan att få svimningskänsla och kallsvettas! Nej, en man hade fått alla resurser, MR-röntgen osv. Mig slänger de till en hjärtmedicin som inte hjälper utan får mer biverkningar av och Glytrin, nitroglycerin, som lättar lite på bröstsmärtan och kärlkrampen för stunden, men som istället ger fruktansvärd huvudvärk.
Segnar nerHela sommaren och vintern har jag, en ung kvinna,32 år, fått ligga som ett kolli, i mitt föräldrahem utanför Göteborg eftersom jag inte kan ta mig uppför trapporna till min lägenhet i Lund utan att segna ner, får andningsvårigheter och krampande bröstsmärtor vid minsta ansträngning.

HjärtMediciner inte utprovade för kvinnor

Jag får biverkningar som bröstkramper och andnöd av hjärtmedicinen och fruktansvärd huvudvärk av nitroglycerinet. När jag ligger på gatan i bröstkramper och andnöd skriker ambulanskillarna åt mig att sluta andas så! Ingen tar notis av att hjärtmedicinen Emconcor kan ge just biverkning som kramp i lungorna.
På akuten sätter de in lugnande medicin istället för att ge syre. Vid ett tillfälle när jag segnade ner och kom in på ett litet sjukhus i sydsverige skrek läkaren till sköterskorna och undrade om någon hade en påse jag kunde andas i, de hade inte ens resurser för intensivbehandling!
En läkare på akuten på Sahlgrenska ordinerade propplösande men när jag kom till avdelningen stoppade sköterskan det ”unga tjejer födda -74 har ingen hjärtinfarkt”.
Tvingades sedan göra arbetsEKG med bara 2 outbildade 20-åringar som övervakade det hela och gapskrattade åt mig när jag segnade ner i svåra bröstsmärtor.
Trots D-dimer- förändring, ett prov som indikerar blodpropp, blev jag hemskickad med kommentar "du får väl ta dig hem hur du vill"
när jag bad om att få låna rullstol.

Fastän jag fått hjärtmedicin är fortfarande hjärtverksamheten på 185 i minuten. Hur länge skall mitt hjärta orka! Och hur länge ska jag ligga bortglömd i källaren. Allt bara för en felbehandling och för att unga kvinnors hjärtfel mörkas. Så låt oss hoppas att resultatet av kampanjen Go Red inkluderar forskning för unga kvinnors hjärtfel.
Andra bloggar om:
Andra bloggar om:
Andra bloggar om:
http://rpc.twingly.com/
http://intressant.se/intressant